Hae
A Home Where It Snows

Ensilumi – Talvi saapui päivässä!

Talvi tuli päivässä Lappiin.  Ilmatieteen laitoksen mukaan ensilumen määritelmä täyttyy, jos aamulla klo 9 on lunta vähintään yksi senttimetri virallisessa mittauspisteessä ja sitähän oli. Lumipyrylle ei säätiedotuksien mukaan loppua näy vaan lunta on ennustettu maanantaihin mennessä jopa kokonaisuudessaan kahtakymmentä senttiä, paikoin jopa yli kolmisenkymmentä! Maanantain pyryjen jälkeen lunta ennustetaan jälleen uudestaan torstaista lähtien. Ennustuksesta kiitän suvun meteorologia, Petteri Pyykköä. Viimeisimmän säähavainnon mukaan Sodankylän Tähtelässä lumensyvyys näyttää olevan seitsemäntoista senttimetriä. Itse uskon ja Petteri juuri vahvisti, että ainakin tämän päivän ennustustiedon valossa lumi on tullut jäädäkseen. Ja se meinaa, että tästä tulee aivan mahtava talvi!

Raksan puolesta olemme onnekkaita, sillä saimme viime viikon perjantaina tehtyä lattiavalun ja tänä keskiviikkona saimme heti perään ikkunat. Maatöitä olimme suunnitelleet vielä tähän syksyyn, mutta voipi olla, että lumi yllätti raksaajat sekä tramppaajat. Ikkunat mahdollistavat kuitenkin siirtymisen pikkuhiljaa sisähommiin. Odottelemme timpuria töihin huomiselle, sillä ensi töiksi tulee saada katto suljettua ja höyrysulut paikoilleen, jotta talo olisi puolilämmin. Puolilämmin talo mahdollistaisi myös rakennuspuhaltimien käytön ja betonin nopeamman kuivumisen. Pieneläinverkko katon ja seinän väliin on myös tärkeä saada asennettua ASAP, sillä yksi pikkulintu oli jo valitettavasti sisälle eksynyt eilen.

Eilisen lumipyryn innoittamana aloimme aamusta jo touhuamaan; haimme loputkin talvivermeistä varastosta ja siirryimme takapihalle nauttimaan talven alusta. Trampoliini oli meillä sekä naapureilla jäänyt lumen alle, mutta yhteistuumin saimme ne purettua talviteloille. Olimme suunnitelleet trampoliinin kehikon siirtämistä suoraan tontille odottamaan ensi kesää, mutta pihatöiden ollessa vielä kesken päädyimme purkamaan sen kokonaan. Pikkujuttu ja helposti myös siirrettävissä ensi keväänä. Trampoliinimme on suorakaiteen muotoinen Big Air ja sen ympärillä on touhua riittänyt koko kesän. Takapihaltamme löytyy myös rengastrapetsi ja renkaat. Meidän nykyinen naapuri on ottanut myös temppuilusta kopin ja heidän pihastaan löytyy ihan mahtava kanoottikeinu ja perinteinen trapetsi. Ei ole ihme, että mimmit ovat aikamoisia temppuilijoita.

 

Olin eilen itse Rovaniemellä käymässä yliopiston kirjastolla ja siellä satoi kaatamalla vettä koko päivän. Kotiin ajaessa sade muuttui pikku hiljaa lumipyryksi ja alkava talvi sain hymyn huulelle. Oltiinhan me jopa kaksi ja puoli kuukautta ilman lunta tontilla!

Viimeiset viime talven lumet sulivat pois vasta heinäkuussa!

Talven tullen päästään tässä blogissa myös itse asiaan – blogihan on nimeltään A Home Where It Snows. Lumi tuo mukanaan mahdollisuuksien talven. Tarvitseeko vielä mainita, että rakastan talvea? <3

 

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *