Hae
A Home Where It Snows

Sisustuspaneelia ja marmoria – yhdistelmä lämpöä ja ylellisyyttä

Hellou!

Olen ollut ahkerasti tällä viikolla yhteydessä Pohjoisen Värisilmän Anni Oikarisen kanssa. Olemme suunnitteluissa edenneet meidän vanhempien kylpyhuoneesta kohti makuuhuoneita. Eilisessä eli perjantain aamupäivän palaverissa pohdinnassa oli jo meidän tyttöjen merenneito-teemainen vessa. Merenneito-suihku jäi vielä luovan työn kohteeksi, mutta vaatimattomasti meidän kutsuma master bathroom and spa-osasto eli sauna, suihku sekä meidän vanhempien vaatehuoneeseen yhdistyvä vessa on nyt valmis. Kylpyhuoneemme on suuri ja tämä kokonaisuus kattaa melkein neljäsosan koko talon pinta-alasta. Itse pohjapiirustuksen piirtäjänä en oikein tiedä miten siinä edes niin kävi, sillä en ole mikään maailman innokkain saunoja.

Työkaverini kuitenkin kommentoi nämät kuvat nähdessään, että jos en näissä puitteissa innostu saunomisesta niin en sitten missään.

Seinälaattana meillä on Sensin Calacatta Select Lux-laatan koossa 60x60cm. Calacatta Select Luxin pohjasävy on lämpimän kermanvalkoinen ja sitä täydentää kaunis hiekansävyinen marmorikuvio, joten se luo kylppäriin pehmeän tunnelman. Sensin laatat ovat lujia ja pinnaltaan tiiviitä lasitettuja porcellanatolaattoja, jotka eivät ime likaa ja ovat helposti puhtaana pidettäviä ja siksi oivallinen valinta kylpyhuoneeseen.

 

Koska haluamme kylppäristämme mahdollisimman harmonisen ja ylellisen, marmorikuvioinen laatta jatkuu seiniltä myös lattian pinnalle. Kiiltäväpintainen marmorilaatta saattaa kuitenkin olla kosteissa tiloissa lattiassa hieman liukas ja siksi epäkäytännöllinen perheessä, jossa on pieniä lapsia. Niinpä Annin kanssa päädyimme valitsemaan kylppärin lattiaan saman laattasarjan mattapintaisen mosaiikkilaatan. Sama kuvio siis säilyy seinistä lattiaan, laatan koko vain vaihtuu! Kostean tilan ulkopuolella pidämme ison 60 x 60 kokoisen kiiltävän laatan lattiassa.

Suurin muutos aikaisempiin luonnoskuviin on paljon keskusteltu sisustuspaneeli. Ajatuksissamme yhtenä vaihtoehtona on hyvin suosittu ja paljon käytetty Siparilan Vire sisustuspaneeli, väri kuultava hiekka. Siparilan Virettä saa myös kauniina valkaistuna koivuna. Sisustuspaaneli sopii kosteisiin tiloihin erinomaisesti esimerkiksi kattoon tai tehosteseinään. Meille tulee paneelia myös saunaan. Vaihtoehtona Siparilan Vire-sisustuspaneelille on myös muodoltaan pehmeämpi sormipaneeli.

Vertailussa Siparilan valkoinen koivu, kuultava hiekka sekä perinteinen sormipaneeli (huomio eri muoto)

Sisustuspaneeli toi luonnoskuviin toivottua lämpöä sekä kodikkuutta ylellisen ilmeen lisäksi. Paneeli on omasta mielestäni rauhoittava ja tunnelmallinen. Paneelista kiinnostuneet, olkaa ihmeessä yhteydessä Värisilmän Tunnetila-palveluun. Neuvonta ja suunnittelu on maksutonta ja ammattilaiset kuten Anni osaavat ratkaista asioita mitä et itse tiennyt edes ongelmalliseksi.

Mainitsin aiemmin, että kylpyhuoneemme on pinta-alaltaan reiluhko ja tämän lisäksi sen suunniteltu kattokorkeus on tavallista korkeampi eli 2.5 metriä. Yleensä suihku- ja saunatiloja madalletaan 2.3 metriin. Sisustuspaneelin asennetaan kattoon pitkittäissuuntaisesti yhtenä kappaleena ja myynnissä olevien paneelien maksimipituus on 3.6 metriä. Eli meidän yli neljä metriä leveään käytävä + suihkutilaan paneelia ei voida asentaa ilman suunniteltua katkaisua. Kylpyhuoneen korkeuden vuoksi suihkuseinä oli myös problemaattinen, sillä tehdasmittaisena se sopii vain 2.3 metriä korkeaan tilaan.

Saimme kuitenkin läpsästyä kaksi kärpästä (tai hyttysiä täällä Lapissa on enemmän) yhdellä iskulla suunnittelemalla pienen alas laskun käytävän ja suihkutilan välille. Näin katossa oleva paneeli katkaistaan luonnollisesti ja sitä voidaan jatkaa kattoelementin toiselta puolen. Madaltaminen tekee suihkusta oman tilansa ja mahdollistaa lasisen suihkuseinän asennuksen. Rakenne pitää lämmön että kosteuden enimmäkseen suihkun puolella sekä muutoksen myötä meille ilmestyi yhtäkkiä pukeutumistila, joka on loppujen lopuksi aika siisti ratkaisu.

 

Mielestäni tämä yhdistelmä toimii todella hyvin. Alkuperäisissä suunnitelmissa olimme miettineet lasiseinää suihkujen eteen estämään veden roiskintaa joka puolelle. Ajatus suihkuhuoneesta (kuten tämä koko kokonaisuus) on täysin Annin ja Värisilmän Tunnetila-sisustuspalvelun ansiota. Kiitos Pohjoinen Värisilmä, en olisi itse osannut edes kuvitella näin hienoa peseytymistilaa.

Maalattuja seiniä tilaan jää muutama ja niihin on valittu väriksi Tikkurilan vaalea Jokihelmi. Kuvassa näkyvä ovi on todellisuudessa Tiivin lasinen ulko-ovi ja siitä pääsee tulevaisuudessa terassille nauttimaan löylyn jälkeisistä hetkistä.

Tärpit suihkutilasta:

  • Suihkuseinä Hietakarilta
  • Suihkut Tapwellin messinkiset sadesuihkut.
  • Sensi Calacatta Select Lux- marmorilaatta 60 cm x 60 cm
  • Sensi Calacatta Select mattapinta (märkätila)
  • Siparila VIRE-sisustuspaneeli
  • Tikkurilan maalisävy Jokihelmi

Nämä kaikki ovat saatavilla suoraan Värisilmän Tunnetila-sisustuspalvelun yhteydessä.

  • Pukuhuoneen kaapin suunnittelu: Puustelli / Hanna Lehikoinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *