Hae
A Home Where It Snows

Hei me rakennetaan

Hei Sinä! Tuntuu hieman kliseiseltä kiitellä lukijaa tämän pätkän lukemisesta (tai ainakin sen aloittamisesta), mutta olen aidosti kiitollinen että tämä teksti on juuri tässä. Nimeni on Hilla. Olen ensirakentaja sekä uusi Vaikuttajamedian bloggaaja. Innostuin kirjoittamisesta tuoreen raksaprojektin myötä. Luvassa on rakentamisesta ensirakentajan silmin – isosti ammattilaisten ympäröimänä. Talon pohjapiirrustuksen olen piirtänyt itse ja osallistun yhdessä puolisoni kanssa aktiivisesti jokaiseen rakennusvaiheeseen.

Blogini on loistava valinta kaikille teille, joita on pieni remppa tai talokuume jo poltellut. Jos rakentaminen ei erityisesti vielä kiinnosta, saatat yllättyä. Raksalla tapahtuu nimittäin todella siistejä asioita. Itsekään en paljoa näin aloittelijana tiedä, mutta olen saanut ainutlaatuisia mahdollisuuksia ja oppeja rakentamisesta jo lyhyessä ajassa.

Suosittelen kurkkaamaan myös aikaisempiin blogiteksteihini. Sieltä löydät upean unelmakylpyhuoneen, jonka on suunnitellut meille Pohjoinen Värisilmä sekä useamman jännittävän tekstin betonitehtaan tehdasvierailuista. Tehdasvierailuja kattavissa teksteissä kohtasin tulevat seinämme ensimmäistä kertaa ja tutustuin niiden valmistusprosessiin alusta lähtien.

 

Veuve Champagne Shampoosyvennös kylpyhuone Kivitalon rakentaminen

Vaahdotettuna vai kuohuvana? Tarkoin mitoitettu shampoosyvvennys.

 

Materiaalina meillä toimii luonnonkivestä muodostetut betonielementit. Lyhyemmin sanottuna rakennamme kivitaloa. Tulevassa kodissamme on jo seinät ympärillä, mutta monta vaihetta on vielä jäljellä – joten ihanaa jos innostut seurailemaan meidän raksaprojektia!

Seinäelementtimme on valmistanut asuinalueellamme sijaitseva Betrocin betonitehdas, joten projektia voi kutsua jopa lähirakentamiseksi. Tämä ei ole mikään itsestäänselvyys näillä leveysasteilla. Rakennamme nimittäin Sodankylään. Oman talotarinani lisäksi tarkoituksenani on kirjoittaa vinkkejä sekä tarkkoja rakentamiseen liittyviä speksejä ja niistä saan osittain kiittää puolisoani. Hän on rakennusinsinööri sekä ammatiltaan rakennustarkastaja. Rakentamisesta kiinnostuneiden kannattaa tsekata muun muassa aikaisempi teksti, joka kattaa rakennusluvan hakijan muistilistan!

Ylhäällä olevasta kuvasta näkyy muuten hyvin ennakoitu ja tarkoin mitoitettu (mielestäni jopa nerokas) shampoosyvennys, joka sopeutuu allekirjoittaneen suunnittelemana myös muihinkin tarkoituksiin. Tällä esittelyllä aloitan osana Vaikuttajamediaa ja toivon todellakin, että projektimme herättää kiinnostusta. Me olemme ainakin itse rakennusprojektista todella innoissamme!

 

Esittelykuva Vaikuttajamedia Kivitalon rakentaminen

Kuva: Tuula Lampela / Sodankylä

 

Tehdasvierailut:

100-vuotinen kivitalo.

Viimeistelty betoni

Aamu viiden pesuhetki

 

Rakennusluvasta haaveilevat! Muistakaa nämä:

Rakennuslupa

3 kommenttia

  1. Netahattu kirjoitti:

    Ihanaa seurata miten rakennusprojekti sujuu, meillä myös haaveena rakentaa omakotitaloa ?

  2. Sanna kirjoitti:

    Moikka, mielenkiinnolla alan seuraamaan blogiasi. Hirvee rakennuskuume ja ikuinen haave pohjoiseen muuttamisesta. Nytkin ollaan Lapissa lomaa viettämässä, voikun olisi rohkeutta (ja molemmille töitä) täältä suunnasta ?

  3. hillamariaelina kirjoitti:

    Oikein paljon tervetuloa ja ihana, että blogi kiinnostaa. Olemme itse hurahtaneet täysin tähän raksailuun! Lappi on ihana. Asuimme muutaman vuoden Rovaniemellä ennen Sodankylään muuttoa. Uskon, että elämässä ajautuu sinne missä on hyvä olla. Me käydään laskettelemassa harva se viikonloppu talvisin ja nyt kesällä harjoitellaan vaeltamisen alkeita sekä toivottavasti pääsen tänä kesänä ensimmäistä kertaa hillastaan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *